Vælg en side

Hvilket webhotel skal jeg vælge?

Hvilket webhotel skal jeg vælge?

Det er et spørgsmål som går igen og igen.

Det kan være forvirrende, at skulle vælge mellem de mange udbydere og deres mange tilbud. Vi her på Webhotelportalen vil prøve at give dig nogle guidelines for hvordan du vælger det webhotel som passer dig.

Til at starte med, er det en god idé at gøre op med sig selv:

 • Hvad skal din hjemmeside bruges til?
  • Blog
  • eCommerce
  • Personlig side
  • Noget helt fjerde?
 • Hvor mange besøgende forventer du?
 • Har du et bestemt budget, som skal overholdes?
 • Support – er det vigtigt for dig? Skal det være dansk?
 • Har du brug for at have flere domæner knyttet til samme konto?
 • One-click-installer – nemt at installere CMS

Jeg ser mange spørgsmål på internettet som omhandler hvilken type af hosting som er bedst til min hjemmeside.

Mens der er et stort udvalg af webhosts derude som tilbyder gratis hosting, bør det altid overvejes at have en betalt hosting.

En af de betydeligste fordele ved betalt hosting over gratis hosting er at typisk at du ikke deler server med 1000 andre personer. De 1000 andre kan gøre brug af de samme ressourcer som serveren tilbyder. Det vil sige de bruger den samme CPU, RAM og internet hastighed. Effekten af dette, er at din hostet server vil være langsommere end ved en betalt server.

Læs mere om hvad forskellen på shared og dedicated webhosting er

Ved at have sin egen server er det kun dine besøgende som gør brug af din servers ressourcer, hvilket er at fortrække fordi din hjemmeside kan bruge serverens ressourcer langt mere effektivt, og få dine sider til at loade hurtigere.

Gratis hosting

Fordele ved gratis hosting

 • Det er gratis!
 • Fint til personlig brug uden mange besøgende

Ulemper ved gratis hosting

 • Mange gratis hosts tilføjer reklamer til din side
 • Ikke effektivt for virksomhedshjemmesider. (Sender heller ikke det rette budskab)
 • Nogle host tillader heller ikke at du selv indsætter reklamer på din hjemmeside
 • Flere personer på samme server, jo sløvere service oplever du
 • Hvis du ikke selv ejer et domæne får du tildelt et sub-domæne. F.eks. mitnavn.gratishost.dk
 • Begrænset GB plads og trafik
 • Begrænset web features som MySQL databases, mail kontoer etc.

Betalt hosting

Der er forskellige former for betalt hosting. Dette kan variere fra en betalt konto på en virksomhedsserver til din egen Virtual Private Server, som er en virtuel server installeret på en fysisk server til helt egen brug. Ofte har betalt hosting en garanteret oppetid på 100% og 24/7 support.

Fordele ved betalt hosting

 • Hurtigt og nemt
 • Fyldt med features
 • Større mængde plads på både harddisk og båndbredde sammenlignet med gratis hosting
 • Højere server uptime garanti
 • 24/7 support
 • Hurtigt

Ulemper ved betalt hosting

 • Koster penge
 • Priserne bliver højere jo flere features og specifikationer du skal bruge

Find webhotel sammenligning her

Shared Web Hosting

Denne mulighed ligner meget Virtual Private Server (VPS), men din hjemmeside er hostet på deres egen partition på en fysisk server såvel som mange andre hjemmesider. Dette er generelt den mest økonomiske mulighed for hosting, da mange mennesker deler de samlede omkostninger ved servervedligeholdelse.

Dedicated Web Hosting

En server, der er dedikeret udelukkende til din egen hjemmeside. Mere egnet til store virksomheder, da det giver dem mulighed for fuld adgang til serveren, herunder valg af operativsystem og server hardware specifikationer. Dette er den dyreste mulighed for at hosting din egen hjemmeside.

 

Hvad skal din hjemmeside bruges til?

Om du skal til at starte en blog, webshop eller personlige side, så er det en vigtig faktor. Det afhænger nemlig af hvor meget plads du har brug for. Mange betaler mere end de overhovedet bruger på deres hjemmeside. Har du f.eks. en personlig side med 30GB plads og kun bruger den til at vise de CV eller projekter du har arbejdet med. Så kommer du aldrig til at bruge de 30GB. Du vil altså kunne finde besparelser på at vælge den mængde plads som passer til dit behov.

Har du derimod en blog, hvor du skriver indlæg dagligt, uploader billeder af mad, ferier og generelt bare dagligdags-ting, så kan du godt forvente at bruge en del plads. Store billeder kan nemlig godt fylde flere megabytes. Er du heller ikke særligt teknisk kender du sikkert heller ikke til at optimere størrelsen af billederne uden de mister kvalitet. Det betyder at du hurtigt får brugt en del plads.

Gør op med dig selv hvor meget plads du har brug for til at starte med. Hvis din blog fylder 5GB bør du ikke starte med en løsning der kun tilbyder dig 5GB. Der skal selvfølgelig også være plads til din hjemmeside udvikler sig.

 

Hvor mange besøgende forventer du?

Har du en hjemmeside hvor du forventer mange besøgende adgangen? F.eks. en populær webshop. Så skal du kigge efter ubegrænset trafik.

Trafik er et af de vigtige parametre, at kigge efter når man skal vælge webhotel. Trafik kan sammenlignes med data fra dit mobilabonnement. Hvis du har 5GB data om måneden som du opbruger, sætter udbydere ned for hastigheden du henter data med eller lukker helt af for forbindelsen. Det samme sker ved webhotel-udbyderne. De “holder øje” med hvor meget data som sendes til dine brugere. Overskrides begrænsningerne kan de ligesom mobilabonnement-udbyderne skrue ned for hastigheden eller lukke helt for trafikken.

I værste fald kan for lidt trafik koste dig dyrt, fordi du mister potentielle kunder. Ikke nok med det, kan du være så uheldig at Googles crawlere kommer forbi den dag, al din trafik er opbrugt og derfor straffer siden i dets søgeresultater enten pga. 404-fejl eller langsom loade-tider.

Generelt tilbyder de mange udbydere ubegrænset trafik, men er vigtigt at kontrollere det er med i løsningen du vælger.

 

Har du brug for support?

Er du teknisk stærk eller ikke, så kan support være en deal-breaker for mange. Har du brug for hjælp til noget vedrørende dit webhotel skal du helst hurtigt og nemt kunne komme i kontakt for at få dit problem løst.

Er det vigtigt for dig at kunne kontakte via et support-system også kaldet et ticket-system, eller skal du kunne ringe og snakke med en supporter?

De billige udbydere har nemlig lidt forskellig tilgang til support. Hos nogle tilbydes der kun support gennem et ticket system andre tilbydes begge dele.

Noget helt andet er supporten som tilbydes. Snakker de dansk eller er engelsk okay? Prøv at læse et par anmeldelser på Trustpilot som omhandler udbyderens support. Så får du dannet dig et godt indblik.

 

Domæne håndtering

Har du flere domæner at holde styr på?  Så bør du kigge efter en udbyder som kan håndtere flere domæner under samme konto. Og ikke mindst kunne tilbyde, de forskellige domæner kører på samme webserver. Kan de kører på samme server kan du spare penge og samtidig formindske spild plads og trafik du ellers ikke ville have brugt.

 

Tænk frem

Mange tænker på her og nu. Find ud af om din host er her for at blive. Det er træls at blive tvunget over til en ny webhost, som du i første omgang valgte fra.

Derudover vil er det også en god idé at kigge på de pakker som udbyderne ellers tilbyder. Passer de til dit behov når din hjemmeside udvikler sig?

Er der gode fremtidsmuligheder for udvikling?

 

One-click installer

Har du brug for at webudbyderen har en one-click installer? I dag tilbyder de fleste udbydere en installer gennem deres cPanel eller dashboard. One-click installeren hjælper dig med at installere ‘content management systems’, hurtigt og enkelt. Du skal kun opgive nogle få informationer.

Find oversigten over de mange webhotel-udbydere her

 

Summary
Hvilket webhotel skal jeg vælge?
Article Name
Hvilket webhotel skal jeg vælge?
Description
Det kan være forvirrende, at skulle vælge mellem de mange udbydere og deres mange tilbud. Vi her på Webhotelportalen vil prøve at give dig nogle guidelines for hvordan du vælger det webhotel som passer dig.
Author
Publisher Name
Webhotelportalen
Publisher Logo