Sådan får du den billigste hjemmeside

Læsetid: 4 minutter, 12 sekunder
02/08/2019 07:40

Er du på udkig efter det helt rigtige sted at få din nye hjemmeside, så har vi en komplet guide til dig lige her. Vi guider dig til at finde frem til billig hosting, så du nemt kan få succes med din kommende hjemmeside. Der er en række ting, du bør være opmærksom på, hvis du vil sikre dig en billigste hjemmeside, der samtidig kan rumme alt det, du har brug for.

Hvad er hosting?

Når du skal have den billigste hjemmeside, så er det vigtigt, at du finder et sted, hvor du kan få billig hosting. Når vi taler om webhosting, så er det en form for webhotel, hvor du kan gemme al data til din hjemmeside. På den måde kan alle personer, der tilgår din hjemmeside, finde dokumenter og meget andet.

Et såkaldt webhotel fungerer på den måde, at du lejer dig ind hos en udbyders server, ligesom mange andre gør hos samme udbyder. Herefter betaler du en månedlig leje hos din host, der sørger for, at du kan tilgå al data via webhotellet. Der findes i dag et stort udvalg af forskellige webhoteller, og det er helt op til dig, hvem du har lyst til at vælge.

Når du skal vælge dit webhotel, skal du være sikker på, at der er tilstrækkeligt med plads til al din data, som du har brug for omkring din hjemmeside. Der er nemlig stor forskel på både pris og ydelser hos de respektive webhoteller, og derfor er det vigtigt, at du altid er opmærksom på dette.

Billig hosting

Når det kommer til at finde et webhotel, så er der som nævnt nok at vælge imellem. Samtidig kan det være en billig fornøjelse for dig, hvis du finder et webhotel med en billig server. Noget af det, der har afgørende betydning for prisen er den service, der nogle steder følger med. Hvis der ikke er service på, så vil prisen automatisk være en del lavere. Dette kan dog vise sig ikke at være en fordel for dig, da du ikke har mulighed for at få teknisk assistance.

Prisen på et webhotel med service er sjældent så meget højere, at det kan betale sig for dig at undlade den gældende service. Når din hjemmeside ikke fungerer korrekt, kan denne tekniske assistance nemlig være en stor hjælp for dig. Du har gode muligheder for at finde en billig hosting med service, som vil være en god investering for dig i det lange løb.

Når du skal vælge dit webhotel, så er det en god idé at have et langsigtet perspektiv in mente. Selvom du starter ud med en simpel og lille hjemmeside, så kan det være, at den vokser sig stor, og derfor har brug for at få lagret mere data. Derfor bør du sammenligne de forskellige udbydere på både pris og ydelser, som kan sikre dig nu og i fremtiden.

En billig hjemmeside med domæne

Får at lave en billig hjemmeside, så er det nødvendigt for dig at købe et domæne. Det er særdeles nemt og kræver kun nogle få steps, så du kan få dig en billig hjemmeside hurtigt. Det første, du skal gøre, er at finde dig et godt domænenavn. Dette domæne anvendes som din webadresse, og det bør derfor være identisk med din virksomheds navn, så det er genkendeligt. Efterfølgende skal du tjekke, om dit ønskede domæne er ledigt, da dette er unikt og derfor ikke kan anvendes flere gange. Dette kan du tjekke mange forskellige steder på nettet.

Når du har fået grønt lys til, at dit domæne er ledigt, så skal du købe det hos den billigste udbyder inden for domæner. I samme omgang skal du tilkøbe dit ønskede webhotel, så du kan få mulighed for at få en hjemmeside til dit domæne. I prisen for et domæne indgår altid minimum 12 måneders DNS hos den respektive udbyder samt en domæne-afgift for disse 12 måneder.

Sådan får du dit ønskede domæne

Oplever du, at navnet på dit domæne allerede er optaget, så har du flere muligheder for at få fingrene i det alligevel. Der er nemlig en række af forskellige endelser, der kan gøre det muligt for dig at få dit domæne. Den mest velkendte er .dk, som også er det bedste valg for dig. Er dette ikke muligt, så kan du overveje .com eller .net, som også er velkendte for mange danskere.

Hvis ikke dette er muligt, så kan du overveje at skrive dig på venteliste til dit domæne. Der er nemlig mange domæner, der ikke bliver anvendt, selvom de er optagede, og derfor vil udløbe efter de 12 måneder. Så kan du væbne dig med lidt tålmodighed, så kan du være heldig at få dit ønskede domæne. Du kan også vælge at kontakte ejeren af det domæne, du ønsker. Det er muligt at indgå aftaler om at overtage eller at købe et domæne fra en anden, og dette kan være en god mulighed, hvis du kan se, at domænet ikke bliver anvendt på hverdagsbasis.

Seneste indlæg

Start med at bygge hurtige, smukke og moderne websites i løbet af ingen tid.