Europas historie

Europas historie er lang og varieret med en rig kultur, der er blevet formet af mange forskellige påvirkninger gennem århundrederne. Hvert europæisk land har sin egen unikke historie, og selv om der er mange ligheder, er der også en række forskelle.

Frankrig er et af de ældste lande i Europa med en historie, der går helt tilbage til de gamle gallere. I løbet af århundrederne har landet været styret af en række forskellige imperier, herunder frankerne, burgunderne, spanierne og tyskerne. I dag er det en republik med en præsident og et parlament.

Spanien er et andet gammelt europæisk land med en historie, der går tilbage til Romerrigets tid. Det blev i århundreder regeret af maurerne, inden det blev en del af det spanske imperium i 1492. I dag er det et konstitutionelt monarki med en konge og et parlament.

England er et af de mest berømte lande i Europa, og dets historie strækker sig tilbage til før den romerske erobring i 43 e.Kr. Det er blevet regeret af en række forskellige monarker gennem århundreder, herunder normannerne, Plantageneterne og Tudorerne. I dag er det et konstitutionelt monarki med en dronning og et parlament.

Italien er et andet land med en gammel historie, der går helt tilbage til før romersk tid. I løbet af århundrederne har det været styret af en række forskellige imperier og republikker, herunder romerne, byzantinerne og det Hellige Romerske Rige. I dag er det en republik med en præsident og et parlament.